ВМРО-ДПМНЕ: Бракот меѓу СДС и мафијата е на директна штета на државата и граѓаните и целосно ги парализира професионалците во полицијата

Политика

МВР е претворено во партиски штаб на СДС. Tоа се потврдува и со фактот што секојдневно се бројат жртви по улиците,...

ВМРО-ДПМНЕ: Шилегов нека почне да работи како градски татко, вип купеата се презентирани пред 6 години со отворањето на жичарницата

Политика

Од ВМРО-ДПМНЕ порачуваат Петре Шилегов наместо градски шарлатан треба да почне да работи како градски татко. -Наместо...

ВМРО-ДПМНЕ: Болните од ретки болести се принудени од странство на сопствена сметка да набавуваат лекови, власта си игра со животите на луѓето

Политика

Половина година СДС е на власт. Половина година голгота за пациентите со ретки болести. Власта се однесува крајно...

Затуроска: СДС ветија план за распределбата на парите, кредитирање од 15.000 евра за отворање нови фирми, паричниот влог да е 1 евро за секоја фирма – се уште ништо не е реализирано

Политика

СДС ги излажа и домашните компании. Пред парламентарните избори ветуваа 140 милиони евра за поддршка на домашните...

Тренов: Владата на СДС удри по земјоделците, ќе се воведе плаќање персонален данок на доход за секој продаден килограм од производите

Политика

Продолжува неодговорното работење на владата на СДС од кое се предизвикува директна штета на стандардот на граѓаните....