Занимливости

ФОТО: Се фалеле дека седат на златен стол-полицијата ги уапси и казни на 40 години затвор

Една банда од Манчестер која се фотографирала на социјалните мрежи како седат на златен стол само и помогнала на полицијата да откријат нешто повеќе за нив и да ги осудат на казна затвор од вкупно 40 години.

Четворицата момчиња од бандата се товарат за трговија со дрога, а додека ја подготвувале оваа трговија тие се фалеле на социјалните мрежи како седат на златен трон.

Тоа било леснотија за полицијата да почне истага против нив и да открие нешто повеќе за бандата.

Бандата почнала да руши откако полицијата минатата година пронашла еден од нивните клиенти кои од нив купил четири килограми кокаин. Веднаш потоа следувало и брза полициска истрага која ја покажало вистината.