Занимливости

Смртта има свој Инстаграм профил (ВИДЕО)

Човечката персонификација на смртта, „Grim Reaper“, доби свој Инстаграм профил.

Интересно е што за овој урнебесен профил е одговорна владата на Нов Зеланд.

Одговорните кои сакаат да промовираат безбедност и смалување на несреќните случаи на плажа, односно покрај вода, одлучија да се пошегуваат со своите сограѓани.

„Смртта“ има многу следачи на Инстаграм кои чекаат да ја видат нејзината следна авантура.

I like my chances here – dudes, drink and dumbassery. Someone pass the 🍿#iseedeadpeople

A post shared by The Swim Reaper (@iamtheswimreaper) on