Освежено 16:14:25
Недела, 25 Јуни 2017

Економија

industrija160

Индустриското производсто продолжува да расте, покажуваат статистичките податоци.

delovni-na-prodazba160

Државата изминатава година преку аукции продаде 84 деловни простории за вкупно 5,9 милиони евра.

gorivataevtinii407

Цените на бензините и на дизел горивата од ноќеска на полноќ се намалуваат за еден денар по литар, одлучии денеска Регулаторната комисија за е ...

duing-izvestaj248

Македонија е највисоко рангирана економија од регионот на Европа и Централна Азија, а 12-та глобално рангирана од 189 земји в ...

eekonomija160

За воведување на најновите технологии во рафинирањето на нафтените деривати, која на потрошувачите им дозволува да почувствуваат зголемени перформанси на нивните автомобили, помала потрошувачка ...

gasovodot160

За реализацијата на проектот „Гасификација на Република Македонија – фаза 1“ кој опфаќа изградба на магистрален гасовод од Штип преку Неготино до Битола и делница Скопје – Тетово – Гостивар обезбед ...

niva 160

Расте интересот за државни ниви. Се бара хектар повеќе како од фирмите така и од приватните земјоделци. Според официјалните податоци, од 2006 до 2014 година Министерството за земјоделство има објавено 67 ја ...

tkp6

 

Иновацијата  на популарните цигари „марлборо“, моделот „флејвер плус“ на „Филип Морис“ почна да се произведува во фабриката за цигари на Тутунски комбинат –Прилеп(ТКП) како дел од произ ...

narodna banka160

Економската активност и понатаму расте со солидно темпо, делумно поддржана од кредитната активност на домашните банки. Економското закрепнување се одвива без ценовни притисоци и без притисоци во н ...

industrija407

 

Прометот во индустријата во јули годинава во однос на истиот месец лани е зголемен за 5,4 отсто, додека во споредба со јуни 2015 година е пом ...

  • 24 часа