Освежено 16:14:25
Недела, 25 Јуни 2017

Вести

16000otkup-na-tutun

Вкупно 25 милиони евра се исплатени за субвенции за тутун на 29 илјади земјоделци. Очекувам и откупот кој претстои за годинашната реколта успешно да се спроведе, изјави премиерот Никола Груевски одговар ...

160004473

Порастот на индустриското производство од 13,1 отсто во октомври е најголем раст оваа година гледано на месечна основа и практично ќе повлече зголемување на севкупниот раст на индустриското производст ...

piter-vanhojte160

Постоечкиот Закон за аудио и аудиовизуелни медиумски услови е донесен при крајот на 2013 година. За овој закон и за подзаконските акти од оваа област ЕУ потроши 900.000 евра за експертска помош. Две години п ...

zasadi-uspeh160

Под мотото „Засади успех“ денеска на повеќе од 100 локации на целата територија на Република Македонија се одржа 16-тата акција „Ден на дрвото-засади ја својата иднина“ на која се засадија три милио ...

industriska-zona407

Покрај американската глобална компанија „Гентерм“ во ТИРЗ во Прилеп влегува уште еден странски инвеститор, а тоа е германската компа ...

drzavnalotarijaprsoops160

Денес, на Ден на дрвото, добитничката на првиот автомобил VW PASSAT од инстант лозот СРЕЌНИ ТРКАЛА, заедно со Марјана и Иџе и тим од Државна лотарија на Македонија, Порше Македонија и Мотоцентар, со својо ...

genterm-prilep.jpg248

 

Отворање нови 2.000 директни вработувања, како и голем број индиректни вработувања преку можноста за соработка на локални ко ...

migranti.jpg-160

Бројот на безбедносните сили денес видливо зголемен долж граничната линија покрај жичeната ограда. Утрово група економски мигранти со ќебињата кои им ги дава УНХЦР се обидоа да ја отстранат бодликава ...

sadnici.jpg-160

Македонските и бугарските погранични служби на граничниот премин Делчево, денеска се вклучија во акцијата  „Ден на дрвото“. Симболично потврдувајќи ја соработката во секојдневната работа, п ...

177116000000led-1

Од 1 јануари 2016 година почнуваат да важат зголемените субвенции за определени земји кои ги дава Владата за привлекување на странски туристи.

  • 24 часа