Освежено 16:14:25
Недела, 25 Јуни 2017

Еден технички назначен министер и двајца заменици-министри од СДСМ како прв приоритет и најсуштинска работна задача во текот на вчерашниот ден имаа да постираат најава за партиската прес-конференција на Зоран Заев.

sdsm-ministriii-najavi

 

Оливер Спасовски, Александар Кирацовски и Љупчо Николовски, очигледно немаа поприоритетни работни обврски на почетокот на работниот ден, па во работно време се посветија на Фејсбук најавите за обраќање на нивниот партиски лидер.

oliverspasovski-najava

ljnikolovski-najavaa

akiracovski-najavaa

 

Тие земаат огромни плати, на функции каде треба да помагаат во реализација на владината програма за граѓаните, но овие партиски кадри на СДСМ очигледно работат за партијата, а не за држава.

Итната прес-конференција на Заев, која техничкиот министер и замениците ја најавија, всушност беше најава за скандалозен говор во кој Заев се обиде да изврши груб притисок врз македонските банки, а медиумите ги нарече свои најголеми непријатели, што според скпертире значи барање на алиби за пораз на изборите. 

Тој практично побара укинување на слободата на медиуми и укинување на слободата на деловно одлучување на банките.Овие партиски кадри на опозицијата кои без поддршка од граѓаните влегоа во министерствата треба да одговорат за што земаат плата- да работат или да тераат партиска пропаганда?

 

Спонзорирани линкови

  • 24 часа