Освежено 16:14:25
Недела, 25 Јуни 2017

Општини

1600Promocija Vizmar German

Туристичките потенцијали на крајезерските градови Охрид, Струга и Поградец, во месец февруари идната година, ќе бидат презентирани во Визмар во Германија.

den-drvo-bitola160

На денешната еко-акција „Ден на дрвото“ која се изведе во атарот на битолското село Ротино, на надморска височина од 740 метри, претставници на јавниот живот, граѓанскиот сектор, студенти и ученици, з ...

resen.jpg-160

Под мотото „Засади успех“ денеска во преспанското село Сливница беа засадени околу 10.000 дрвца питом костен и црн бор, во рамки на 16. акција „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“.

den-na-drvo.jpg160

Во акцијата за пошумување „Ден на дрвото - засади ја својата иднина“ што по 16. пат се организира во цела Македонија, денеска во Велес беа засадени 80 илјади листопадни садници од јасен и багрем на пов ...

gggggggggggg.jpg-160

Во денешната акција „Ден на дрвото“ под мотото „Засади успех“,  во Прилепско ќе се сади во атарот на селото Оревоец.

idnina.jpg-160

Во општините Струга и Вевчани денеска ќе бидат засадени околу 18.000 дрвца во рамки на 16. акција „Ден на дрвото - засади ја својата иднина“, што годинава се реализира под мотото „Засади успех“.

sadnici-drva160

Во Пијанец и Малешевијата во рамки на кампањата „Ден на дрвото“ за денеска е најавено дека ќе бидат засадени 53 илјади садници, пишува МИА.

sida160

Центарот за Јавно здравје во Кочани денеска во рамки на одбележувањето на Денот за борба против ХИВ-СИДА, информира дека во општината се регистрирани нови случаи на заболени од ХИВ-СИДА.

drvo160


Во традиционалната есенска акција „Ден на дрвото – засади успех“  која ќе се спроведе утре, во Крива Паланка ќе бидат засадени 4.000 садници багрем, ...

promo-kafe160

Сношти во просториите на кино салата „Мис Стон“, Институтот „Јунус Емре“ од Скопје и Општина Прилеп  го организираа настанот “Промовирање на традиционално турско кафе” и „Проекција на турски ...

  • 24 часа