Освежено 16:14:25
Недела, 25 Јуни 2017

Во денешната акција „Ден на дрвото“ под мотото „Засади успех“,  во Прилепско ќе се сади во атарот на селото Оревоец.

gggggggggggg.jpg-500

За 32 хектари обезбедени се над 20 илјади садници јасен и багрем, обезбедени преку ЈП „Македонски шуми“.

Според Борче Јованоски од јавното претпријатие „Црн бор“ од Прилеп, во досегашните 15 акции на пошумување на голините во околината на Прилеп успешноста е многу добра.

-  Секоја година со акцијата се опфатени 30 до 40 хектари и успешноста е 50 отсто што се смета за многу добра. Особено се најуспешни есенските акции, вели Јованоски.

Спонзорирани линкови

  • 24 часа