Освежено 16:14:25
Недела, 25 Јуни 2017

Скопје

16000skopje-ukraseno5 thumb

Град Скопје и годинава, традиционално, за да го разубави амбиентот за претстојните Новогодишни и Божиќни празници ќе го украси и декорира централното градско подрачје.

2501600082014215627 struja-

Без струја утре од 8:30 до 16:30 ќе останат корисниците од булеварот „Јане Сандански“ броевите 107, 105 и 93 во општина Аеродром.

16000sv-Petar-i-Pavle

Во сабота со почеток во 12 часот во населбата Даме Груев во општината Ѓорче Петров, ќе биде поставен камел темелник на новата црква „ СВ. Преображение“.

123160000ex

Градоначалникот на општина Кисела Вода Билјана Беличанец-Алексиќ заедно со повеќе советници, дел од општинската администрација,денес беше во новиот парк во населбата Расадник.

16000222index

Градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски вчера вечерта во Музејот на Град Скопје, свечено ја отвори изложбата „Од колекциите на Скопје“ - изложба на уметнички дела во сопственост на Град Скопј ...

444444444.jpg-160

Екипи на „Улици и патишта“, по налог на Град Скопје извршија реконструкција на главната улица која поминува низ Шишево, во општина Сарај. За таа цел денеска градоначалникот на Град Скопје Коце Трај ...

16000peshachko-rekreativna-

Општина Илинден почна со градежните активности за реализација на проектот „Изградба на пешачко-рекреативна патека Марино-Кадино“ во должина од 1.500 метри.

171600dex

Во просториите на општина Бутел, вчера беше одржана 5-та работна средба на претседателите на Совети на општините во скопскиот регион кои членуваат во Комитетот на Совети при ЗЕЛС.

171600perinski11Untitled-1

Националната арена СЦ Борис Трајковски руши рекорди во организација на настани и полниот календар во овој период од годината. Освен со секојдневните професионални и рекреативни тренинзи во пливање, ф ...

16000081133

Дел од корисниците од улиците „Гемиџиска“ и „Коце Металец“ во општина Гази Баба утре од 8:15 до 10:30 часот ќе останат без напојување со електрична енергија.

  • 24 часа