Освежено 16:14:25
Понеделник, 26 Јуни 2017

Во сабота со почеток во 12 часот во населбата Даме Груев во општината Ѓорче Петров, ќе биде поставен камел темелник на новата црква „Св. Преображение“.

500sv-Petar-i-Pavle

Црквата ќе се гради на локација во близина на УЗ „Даме Груев“, а на овој свечен чин ќе присуствуваат Архиепископот Македонско-Охридски Г-дин Г-дин Стефан, градоначалникот на општината Ѓорче Петров Сокол Митровски, Председателот на Македонското собрание Трајко Вељановски, министри од владата на Р. Македонија, и други личности од јавниот живот, информираат од општина Ѓорче Петров.

Спонзорирани линкови

  • 24 часа