Освежено 16:14:25
Недела, 25 Јуни 2017

Град Скопје и годинава, традиционално, за да го разубави амбиентот за претстојните Новогодишни и Божиќни празници ќе го украси и декорира централното градско подрачје.

4650000243EA1FA4E64EB694C2E

Од Градот за КУРИР информираат само дека централната новогодишна елка, ќе биде поставена на истата локација како лани, односно на просторот помеѓу споменикот „Воинот на коњ“ и Порта Македонија.

Ќе бидат украсени плоштадите и повеќе улици во централното градско јадро.

657skopje-ukraseno1

Подетални информации околу новогодишното украсување на Скопје, најавија за утрешниот ден.

Декорирањето и украсувањето на Градот кое веќе е започнато пред два дена, би требало да заврши најдоцна до 15 декември.

Спонзорирани линкови

  • 24 часа