Познати

Алек Болдвин: Се предозирав, но успеав да се излечам

На познатиот холивудски глумец Алек Болдвин во еден момент од животот му се случило и да се предозира, но сето тоа, како и пеколот со дрога, опијати, дружбата со дилерите и психичката лабилност, го преживеал, вели во својата прва книга „Никогаш раскажано”.

– Јас сум еден од ретките кои се предозирале, но немале проблеми, оти никогаш не се навлеков сериозно на дрогата… Две години живеев со „белото“, тоа беше навистина тежок период. Не беше лесно секојдневно да комуницирам со тие напасници, дилерите на дрога. Тогаш и многу пиев. Не говорев многу за тоа, оти ми беше срам, бев незрело детиште, искрено раскажува Болдвин по 30 години од овие настани.

Не одвикнување не бил, сам се оттргнал и од дрогата и од алкохолот. Во тоа успеал со помош на, како што вели, видео игрите.