Познати

Го препознавате ли ова девојче? Денес е најпопуларна македонска пејачка (ФОТО)

Фотографијата е направена далечната 1976 година, и ова е првиот настап на Калиопи на детскиот фестивал „Златно славејче“.

Тогаш 10-годишната Калиопи ја отпеала песната „Мојата учителка“, која е авторско дело на композиторот Александар Џамбазов.

Оваа фотографија предизвика бројни позитивни реакции кај обожавателите на Калиопи.