Освежено 16:14:25
Недела, 25 Јуни 2017

 

Рускиот премиер Дмитриј Медведев го потпиша декретот со кој Владата воведува низа санкции кон Турција, поради соборување на рускиот воен авион.

dmitry-medvedev500

Санкциите кои стапуваат во сила на 1. јануари, се однесуваат увоз на низа прехранбени производи од Турција. Во соопштението се наведува дека се забранува на увоз на домати, лук, краставици, карфиол, јаболка, круши, грозје, кајсии. праски, сливи и јаготки, како и поединечни месни производи.

Со документот се забрануваат и чартер летовите кон Турција, а се предвидува и зајакнување на безбендосните мерки на редовните авиолинии.

Со санкциите не е предвиден увоз на лимонот од Турција, како и проектот Турски поток.

Спонзорирани линкови

  • 7 дена