вторник, 7. ноември 2023. Вести денес: 0
home Занимливости

Тест кој може да покаже дали другите ве гледаат како симпатична личност: Дали се пронаоѓате?

Тест кој може да покаже дали другите ве гледаат како симпатична личност: Дали се пронаоѓате?

Кога велиме дека некоја личност е допадлива, секој од нас има различни идеи за тоа што подразбира таа допадливост. Ни се допаѓаат оние луѓе кои сакаме да бидат околу нас, кои ни пренесуваат позитивна енергија, кои се насмеани, добро се разбираме…

Според психотерапевтот Бабита Спинели, ЛП, симпатичните луѓе се поединци со отворен ум и развиена емпатија. „Тие имаат тенденција да бидат поединци кои се со отворен ум и создаваат простор каде што луѓето се чувствуваат удобно да бидат свои. Тие имаат способност да создадат искуство без осудување“, објаснува таа. Шејн Биркел, лиценциран брачен и семеен терапевт, исто така забележува дека симпатичните луѓе имаат висока емоционална интелигенција и знаат како добро да комуницираат со другите и да влијаат на нив на позитивен начин.

Ако се прашувате дали сте симпатична личност, направете едноставен тест. Погледнете ја листата на особини подолу, доколку најдете барем 5 особини кај себе, тогаш може да се заклучи дека генерално сте им симпатични и допадливи на другите.

Седум особини на симпатична личност

Оптимизам

Симпатичните луѓе зрачат со позитивна енергија што ги прави другите да се чувствуваат удобно покрај нив. И тука не зборуваме за токсична позитивност; мислиме на навистина позитивен став и поглед. Тие се забавни, духовити, насмеани и подготвени да го скршат мразот во комуникацијата.

Отворен ум

Да се ​​биде отворен и да не се осудува е уште една силна особина на симпатична личност. Им даваат простор на луѓето околу нив да бидат свои, не се расправаат поради различни верувања, интереси или животна перспектива.

Пријатели

Ова се луѓе кои се секогаш пријателски расположени, подготвени да ве слушаат, да ви помогнат и да ве поддржат. Тие се насочени кон срцето во нивниот пристап кон другите луѓе. Тие имаат развиена емпатија.

Ангажирање

Симпатичните луѓе имаат многу избалансиран начин на интеракција со другите. Тие во комуникацијата знаат да балансираат помеѓу слушањето и зборувањето, така што почитуваат одредени правила на давање и примање енергија, емоции и зборови.

Самодоверба

Самоуверените и стабилни луѓе ги привлекуваат другите. Кога се сакате себеси од внатре кон надвор, луѓето ќе ве сметаат за подопадливи, но кога се чини дека не работите на љубовта кон себе и личниот раст, тоа може да испрати погрешна порака до другите.

Автентични

Кога луѓето чувствуваат дека сте автентични, повеќе ви веруваат, им се допаѓа вашиот поинаков пристап. Убавите луѓе се верни на својата вистинска природа, покажуваат кои се и остануваат верни на себе.

Грижливи

Имаат исклучително развиена емпатија, грижливи се, посветени на другите и се трудат да ги разберат туѓите емоции. Допадливите луѓе не се плашат да покажат дека се грижат. Тоа се луѓето кои сакате да ги имате во животот покрај себе, и кога има среќа и кога се појавуваат моменти на тага.