27-ми април
Пронајдени се 37 резултати на тема „27-ми април“
Вести
Како може Вељаноски, Јанакиески и Ристовски да бидат организатори кога од 30.000 пораки нема никаква комуникација меѓу нив? – прашува адвокатот
„Вељаноски воопшто нема комуникација со обвинетиот Владимир Атанасовски, ниту со Никола Бошкоски. Триесет илјади пораки беа извадени...
Вести
Велјановски на 27-ми април ја водел седницата согласно Деловникот на Собранието – тврди неговиот адвокат
Обвинетитот Трајко Велјановски, не комуницирал со ниту еден од другите обвинети во случајот „Организатори на 27 април”, во наводно...
Вести
Стојаноска: Граѓаните најдобро знаат и следат кој доби, а кој изгуби со случувањата од 27-ми Април
И по 4 години не е расчистен случајот и неправедно осудени граѓани лежат со големи казни по македонските затвори. Сведоци сме дека веќе...
Вести
Осудени за случајот „27-ми април“ добија намалување на казните, еве по колку години ќе поминат во затвор
Апелациониот суд Скопје по одржана јавна седница донесе пресуда со која ја потврди првостепената пресуда по однос на вината за стореното...
Вести
„Електронски Нинџа“: Кој и со каква цел би фалсификувал докази за случајот 27-ми април?
Кој и зошто би фалсификувал докази? Овие прашања се поставуваат и по денешното рочиште, а се отворени веднаш по четирите различни верзии...
Вести
На Вилма ѝ остана само Нинџа: Ниту еден од денешните сведоци за 27-ми април не ги потврди тврдењата на Рускоска
На денешното рочиште за судењето за организацијата на настаните од 27-ми април обвинителката Вилма Рускоска повторно се соочи со неможност...
Вести
Јовановски: Дел од тие луѓе коишто беа прогласени за „терористи“ беа амнестирани и гласаа за промена на Уставот
На вечерашната дебата на 24 Телевизија помеѓу поранешните пратеници Павле Богоевски и Крсто Јовановски, Јовановски посочи дека наводното...
Вести
“Главна ѕвезда“ во документарецот на телевизијата блиска до Вице Заев е снимателот кој за 27-ми април беше награден со вработување од Влада
Струмичката телевизија „Вис“ почна да ги објавува епизодите од документарниот серијал „27-ми април во прво лице“.
Оваа телевизија...
Вести
Заев со 27-ми април, ќе си ги пере гревовите за „Рекет“
Во Кривичниот суд во Скопје, денеска почнува судскиот процес за осомничените за организирање на настаните во Собранието на 27-ми април...
Вести
Мицкоски: Судии поротници за случајот 27-ми април си дадоа оставки зошто пресудата била однапред напишана
Политичка трговија ниту била, ниту ќе е на дневен ред кога станува збор за Специјалното јавно обвинителство, рече лидерот на ВМРО-ДПМНЕ,...
Вести
ВМРО-ДПМНЕ: Целиот процес поврзан со случувањата на 27-ми април е политички монтиран и мотивиран
Целиот процес поврзан со случувањата на 27-ми април е политички монтиран и мотивиран. Пресудите се драконски и нарачани од ликови како...
Вести
211 години затвор за „27-ми април“: Колкава казна доби секој од 16-те обвинети?
На вкупно 211 години затвор беа осудени 16 лица за „27-ми април“.
Ослободителна пресуда доби само Игор Дурловски.
Драконските казни кои...
Вести
Пресуда за „27-ми април“: На обвинителната клупа 17 лица
Во Кривичниот суд во Скопје денеска ќе биде објавена пресудата за 17-те преостанати, од првично 33 обвинети за насилствата во Собранието...
Вести
Завршни зборови на одбраната на судењето за „27 април“
Во Кривичниот суд во Скопје продолжува судењето за случувањата во Собранието на 27 април 2017 година. Случајот се наоѓа во завршна фаза...
Вести
Ќе се менува обвинението за настаните од 27 април, судењето одложено
„Постои пречка за рочиштето да продолжи се додека одлуките за лицата за кои беа одбиени барањата за амнестија не станат правосилни....
Вести
Ќе им се суди на тие кои не побараа амнестија: Чавков, Дурловски, Лазаров, Ченто и Југ на 15-ти на обвинителна клупа
Судскиот процес за случувањата во Собранието на Република Македонија на 27 април минатата година продолжува на 15 јануари, но сега против...
Вести
Чавков, Лазаров и Пепиќ треба да изведуваат докази, но прво ќе се слушаат разговорите од Нинџа
Со изнесување дополнителни докази на дел од обвинетите во Кривичниот суд во Скопје денеска продолжува судењето за настаните од 27 април...
Вести
Кој ќе биде амнестиран, а кој не е опфатен во амнестијата за случувањата на 27-ми април?
Собранието на Република Македонија за денеска во 16 часот закажа нова седница на која единствена точка е Предлог законот за амнестија,...
Вести
Ѓорчев: Молам за милост и човештина за обвинетите од 27-ми април
Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Влатко Ѓорчев во денешното сведочење пред судот молеше за милост и човештина кон луѓето обвинети за настаните...
Вести
Продолжува судењето за случувањата од 27-ми април
Во Кривичниот суд денеска треба да продолжи судењето за случувањата во Собранието на Македонија на 27 април минатата година.
Предвидено...