27-ми април
Пронајдени се 37 резултати на тема „27-ми април“
Вести
На 2-ри октомври продолжува сослушувањето сведоци за настаните од 27-ми април
На 2 октомври во Кривичниот суд во Скопје со сослушување на сведоци продолжува судењето за настаните во Собранието на Република Македонија...
Вести
Продолжува судењето за „27 април“
Со сослушување на сведоци предложени од обвинителствово денеска во Кривичниот суд во Скопје продолжува судскиот процес за случувањата...
Вести
Шилегов и Зеќири ќе сведочат за случувањата во Собранието на 27-ми април
Со сослушување на сведоци предложени од обвинителството во Кривичниот суд во Скопје денеска продолжува судскиот процес за случувањата...
Вести
По цели 12 часа заврши рочиштето за 27 април
Цели 12 часови траеше судското рочиште за случувањата во Собранието на 27-ми април минатата година.
Како сведоци на судењето беа сослушани...
Вести
Малтретирање во судот: Рочиштето за 27-ми април трае цел ден, дел од обвинетите без храна, дел по полноќ ќе бидат носени во други градови
Судење какво што не се памети во судската пракса, дури и кога во историјата им се судело на најголеми криминалци и сторители на најгрозоморни...
Вести
Одбраната на обвинетите во „27 април“ тврди дека предметот е политички мотивиран
Со воведните зборови на останатите адвокати на обвинетите во предметот „27 април“, за крвавите насилства во македонското Собрание...
Вести
Судењето за настаните од 27-ми април продолжува со воведни зборови на одбраната
Со воведни говори на одбраната во Кривичниот суд во Скопје и денеска продолжува судењето за настаните во Собранието на Република Македонија...
Вести
Со воведен збор на одбраната продолжи судењето за „27 април“
Со воведен говор на бранителот Дончо Наков денеска продолжи судењето за настаните од 27 април во Собранието на Република Македонија...
Вести
Костов: Ги теретат за загрозување на уставниот систем, а тие го бранеа уставот – народот тоа нема да го дозволи
Граѓани денес се собраа пред Кривичниот суд каде ги пречекаа обвинетите за настаните од 27-ми април. Со транспаренти и извици на поддршка...
Вести
Лицемерие: Судот закажа 37 рочишта за уметниците, а за убијците на 5 лица само едно
Во Кривичниот суд во Скопје денеска почнува нова постапка за случувањата во Собранието на Република Македонија на 27 април минатата...
Вести
Обвинетите за случувањата во Собранието на 27 април утре пред суд
Во Кривичниот суд во Скопје утре почнува нова постапка за случувањата во Собранието на Република Македонија на 27 април минатата година.
Предметот...
Вести
Мицкоски: Зарем сметаат дека вечно ќе владеат, дека вечно ќе можат да штанцаат измислени обвиненија?
Случајот 27-ми април е уште еден доказ за политичкиот терор на власта, обвинува лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во интервју...
Вести
Апелација одби уште 7 жалби на обвинети за настаните на 27-ми април во Собранието
Апелациониот суд Скопје, по одржаната затворена седница денеска донесе одлуки со кои ги одби како неосновани жалбите на обвинетите...
Вести
Мицкоски: Револтот кај народот на 27-април беше предизвикан од недемократскиот и насилнички избор на Џафери
На 27-ми април можеше да биде поинаку ако имаше разум кај пратениците на СДСМ, ДУИ и сите оние кои го поддржаа тој насилнички гест кога...
Вести
Мицкоски: Во притвор лежат невини лица, родољубиви патриоти
Во моментов се претворени лица кои се навистина невини. Обвинети се за дело кое што ја става Македонија како држава со најголем број...
Вести
Јакимовски: Главните виновници за 27-ми април денес се сместени во Владата и Собранието
Оваа година видовме дека се наруши принципот “победник со победник“, кој што тие ментори сега и се ментори на оваа влада инсистираа...
Вести
Ѓорчев: Продолжениот притвор го отежнува политичкиот дијалог, затворените треба да бидат со своите семејства
Ѓорчев во своето кратко интервју за Канал 5 телевизија потврди дека дијалогот помеѓу власта и опозицијата ќе продолжи, но дека продолжениот...