8 март
Пронајдени се 51 резултати на тема „8 март“
Познати
ТАГА ДО НЕБОТО: Карлеуша го посети гробот на својата мајка на 8-март, кога ќе видите што и донесе за подарок ќе се наежите (ФОТО)
Јелена Карлеуша рано утрово го посети гробот на својата мајка по повод 8-ми март.
Пејачката со својот автомобил пристигна на гробиштата...
Живот и стил
8-мо мартовски хит: Баби се туркаа да се поздрават со политичарите и да им подарат цвеќе, па една од нив си ја загуби вилицата (ФОТО)
Хрватските политичари денеска на симболичен начин им го честитаа празникот на жената подарувајќи им црвени рози.
Но, додека политичарите...
Хороскоп
Што да ѝ подарите за 8. Март според нејзиниот хороскопски знак?
Огнени знаци: Овен, Лав, Стрелец
Пред да тргнете да купувате подарок за огнените дами, добро слушајте за што зборуваат, што сакаат и планираат...
Живот и стил
ВИСТИНСКА ЉУБОВ: Татковци и ќерки ги расплакаа мајките во битолска градинка (ВИДЕО)
„Татковци и ќерки – една вистинска љубов“, напиша на „Фејсбук“ Александар Тодоровски, споделувајќи го видеото во кое тој заедно со...
Вести
Жените се силата и основата за едно здраво општество
Денес е 8 март.
Меѓународнииот ден на жената.
Празник во светски рамки кој што се одбележува на секоја година на овој ден. Ден кога се...
Вести
Со решенија за портпароли, Агим Нухиу им го честиташе денешниот празник на Албанките, а ги дискриминираше сите останати
Едно е да си жена, а друго е да си жена-Албанка вработена во МВР. Заменик-министерот за внатрешни работи Агим Нухиу го објснува тоа попластично.
-Им...
Вести
Четириесет проценти од жените се сексуално вознемирени на работното место
Четириесет проценти од жените доживеале некоја форма на сексуално вознемирување на работното место, а 31 процент секојдневно добиваат...
Занимливости
Факти за жените во Македонија: Живеат четири години подолго од мажот, а еве како го поминуваат денот
Денес 8 Март е Меѓународниот ден на жената, а ќе биде одбележан и во Македонија со низа манифестации.
Статистичките податоци говорат...
Скопје
Бесплатни лекарски прегледи за жените од општина Бутел по повод 8-ми Март
По повод 8-ми Март, општина Бутел денеска организира целодневна манифестација „Вистинска грижа за жените, еден поинаков 8-ми Март“...
Вести
Гутереш: Дискриминацијата на жените е најголемиот проблем на нашето време
Генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш денеска ја оквалификува дискриминација на жените како најголемиот проблем на нашето време.
–...
Вести
Меѓународен ден на жената
Меѓународниот ден на жената – 8 Март денеска ќе биде одбележан во Македонија. Организирани се низа манифестации и трибини посветени...