Живот и стил

Живот и стил

Истражување: Затворањата и ограничувањата за време на пандемијата оставија трајни ефекти врз мозокот на луѓето постари од 50 години

Затворањата и ограничувањата воведени за време на пандемијата имаа „навистина трајни ефекти“ врз здравјето на мозокот на луѓето над...
Живот и стил

ДЕНЕСКА СЕ ПРАЗНУВА СВЕТИ ЛУКА – една работа до крајот на денот никако не смеете да ја правите, а еве каква ќе биде зимата според народното верување

Денес е Св. апостол и евангелист Лука. Покрај дванаесетте, постоеја и други 70 апостоли. Во редот на тие 70 беше и свети Лука. Роден е во...