Економија

Економија

Доновска-Гечева од Народната банка: Банките се обврзани да ги информираат граѓаните за надоместоците за платежните услуги

Преку информативен документ за надоместоците за платежни услуги, со податоци во стандардизирана форма, банките и штедилниците, односно...
Економија

Таксата за транзит на руски гас ја отвара можноста за зголемување на цената на парното и струјата

Бугарската такса за транзит на руски гас може да резултира со поскапување на рускиот енергенс за крајните корисници што, пак, ќе предизвика...
Економија

Ковачевски-Лајен: Европската поддршка овозможува економски раст, Северна Македонија станува уште попривлечна за инвеститорите

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, денеска заедно со претседателката на Европската комисија,...
Економија

Народната банка на конференцијата „Финансиските пазари во Црна Гора“: Ефикасните и сигурни платни системи се олеснувачи на трговијата и паричните текови на земјите од Западен Балкан

Придобивките и предизвиците од пристапувањето на земјите од Јужна и Источна Европа во Единствената европска платежна област (СЕПА),...
Економија Комерцијални објави

Грозданов: Поведението на Шукова е пример за политички страв или неукост, клучни фигури се заложници на лажни еко-активисти

Аналитичарот и металуршки инженер Виктор Грозданов во својата последна колумна „Од кого зависи македонскиот благодет!?“ напиша дека...