8-ми март
Пронајдени се 16 резултати на тема „8-ми март“
Вести
Честитка за 8-ми Март од Талат Џафери
Дозволете во мое лично име и од име на Собранието на Република Македонија, да го честитам Меѓународниот ден на жената – 8 Март, денот...
Живот и стил
Денес добивате и подарувате рози, но важно е да го знаете значењето на нивната боја
Розите се најомилените цвеќиња кои се подаруваат на драгите личности. Тие се симбол на љубов и благодарност, прекрасно мирисаат, убаво...
Живот и стил
Нема да погрешите: Едноставни, а прекрасни идеи, што да им подарите на дамите за 8-ми Март?
Без разлика дали една жена го празнува 8-ми март или не, таа ќе биде среќна доколку партнерот ѝ приреди мало изненадување.
Ова се неколку...
Живот и стил
Едноставни, но моќни идеи за подарок за 8-ми Март
Без разлика дали една жена го празнува 8 Март или не, таа ќе биде среќна доколку партнерот ѝ приреди мало изненадување.
Ова се неколку...
Вести
Се уште нема информации колку госпоѓи преку туристички агенции биле во Италија за 8 Март
Министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес-конференција истакна дека се уште не добил информација од стопанските коморите...
Познати
Кој би можел да и подари вакво нешто- Цеца сподели што добила за 8-ми март, но за ваков подарок со причина крие од кого го добила (ФОТО)
Вчера како и сите жени во светот така и пејачката Светлана Ражнатовиќ- Цеца го прослави денот на жената 8-ми март.
Имено таа по настапот...
Живот и стил
Погрешно го славиме 8-ми март: Денот е борба за правата на жените, а не за цвеќе и бонбониери
Иако главно се одбележува со подарување на цвеќе и бонбониери, овој празник треба да нè потсети на често загрозените права на жените.
Меѓународниот...
Живот и стил
Сe ближи 8-ми Март: Каква боја на рози да подарите и какво значење имаат?
Розите се најомилените цвеќиња кои се подаруваат на драгите личности. Тие се симбол на љубов и благодарност, прекрасно мирисаат, убаво...
Вести
Во 34 македонски општини нема гинеколог, жените во земјава не се рамноправни: Имаме ли што да си честитаме на празников?
Здружение за еманципација, солидарност и еднаквост на жените ЕСЕ, објавија зошто денеска нема да им го честитаат на жените 8 Март.
Тие...
Живот и стил
Погрешно го славиме 8-ми март: Денот е борба за правата на жените, а не за цвеќе и бонбониери
Иако главно се одбележува со подарување на цвеќе и бонбониери, овој празник треба да нè потсети на често загрозените права на вработените...
Живот и стил
Секоја жена заслужува убави зборови: Испратете им некоја од овие пораки за 8-ми март
Прочитајте неколку пораки со кои што можете да го честитате денешниот ден, а кај припадничката на понежниот пол на која што ќе и ги испратите,...
Вести
Жените го слават 8 Март, бројките за родова еднаквост во земјава се поразителни
Жените денеска го прославуваат 8 Март како ден на борбата за економска, политичка и социјална рамноправност со мажите. Но за жал, насекаде...
Живот и стил
Најдобрите идеи: Што да ѝ подарите на дамата за 8-ми март?
Без разлика дали една жена го празнува 8-ми март или не, таа ќе биде среќна доколку партнерот ѝ приреди мало изненадување.
Ова се неколку...
Регион
Денот на жената во Словенија може да стане државен празник
Меѓународниот ден на жената – 8 Март во Словенија ќе биде државен празник доколку за тоа се усвои иницијативата на Социјалдемократите...
Вести
Нема подароци поскапи од 1.000 денари за 8. Март: Еве за кого важи забраната
Учителките, докторките, но и сите жени вработени во администрацијата не смеат да примаат подароци поскапи од 1000 денари за 8-ми Март, стои...
Вести
Унија на жени на ВМРО-ДПМНЕ во посета на домот за стари лица „Идила Терзиева“
Претседателката на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ, Даниела Рангелова заедно со членовите на Извршниот комитет на Унијата на жени по повод...