8 септември
Пронајдени се 16 резултати на тема „8 септември“
Вести
Мицкоски: Заедно со народот да направиме ресет и да ја издигнеме Македонија од оваа апатија и овие црнила
Честит 8-ми Септември, Денот на независноста на Република Македонија. Овој ден е круната на македонската борба за слобода, државност...
Вести
Ден на независноста – 32 години самостојна и суверена држава
Пред 32 години на денешен ден, над 95 проценти од граѓаните на референдум се изјаснија за самостојна и суверена држава. Претходно, на 25...
Вести
Централна прослава во Скопје по повод Денот на независноста- 8 Септември
По повод големиот државен празник, Денот на независноста – 8 Септември, претседателот на Владата на Република Северна Македонија...
Вести
МВР истражува и најавува санкции за безбедносниот пропуст за време на прославата на Денот на независноста
Прославата одржана за Денот на независноста помина со низа пропусти меѓу кои во јавноста највпечатливи беа неинтонирањето на македонската...
Вести
Василевска: 8-ми Септември треба да биде гордост, ја означува волјата која што беше изразена со цел Македонија да биде дел од европските демократски вредности
-8-ми Септември е генезизот, реков на современиот тек на македонската современа историја, тој мора сите да бидеме свесни дека се темели...
Вести
УШТЕ ЕДЕН ЗДРАВСТВЕН РАБОТНИК ЈА ЗАГУБИ БИТКАТА СО КОРОНАВИРУС – почина сестра Емини од „8-ми септември“
Пандемијата од ковид-19 зеде уште еден живот на медицинско лице. Станува збор за сестра Нашиде Емини вработена на Одделот за дерматовенерологија...
Вести
Телма: Траорна атмосфера пред болницата 8 Септември, ситуацијата на раб на физичка пресметка
Лелеци, крикови, солзи и плач – ваква траорна атмосфера не пречека пред Ковид болницата во „8 Септември“. Нервозни роднини на починати...
Вести
Комисијата за заразни болести предлага да се отворат два нови оддели во „8 Септември“
Комисијата за заразни болести предлага да се отворат два нови оддели во болницата 8 ми септември каде може да бидат хоспитализирани...
Вести
Филипче ја турна болницата „8-ми Септември“ во финансиски колапс, каде ќе се лекуваат граѓаните?
Како надлежните ќе се справат со вториот бран на КОВИД-19? Кој ќе ги лечи граѓаните од вирусот ако е извисен првиот КОВИД центар во Македонија?...
Познати
И убавата Гавазова со честитка за Денот на независноста
Убавата фолк пеачка Сузана Гавазова направи специјална фото сесија по повод Денот на независноста 8 Септември. Сесијата е направена...
Вести
Утре е неработен ден- до крајот на годината имаме уште два споени викенди, испланирајте си ги со време
Оваа недела поради празник ќе биде пократка, со четири наместо пет работни денови.
Согласно Законот за државни празници, утре вторник,...
Вести
СКОПЈАНИ НЕ СЕ ВОЗНЕМИРУВАЈТЕ ПОПЛАДНЕВО: Почесна артилериска стрелба по повод Денот на независноста
По повод 8-ми септември – Денот на независноста вечерва ќе се изврши почесна артилериска стрелба.
Од Армијата информираат дека во 18:30...
Вести
Богдан Илиевски: Во парк појќе љуѓе имат ко ќе немат прослава (ФОТО)
Богдан Илиевски на својот Фејсбук сподели фотографии под кои напиша порака по повод прославата на власта за денот на независноста на...
Македонија
ВМРО-ДПМНЕ со честитка по повод 8 септември- денот на независноста
Независна и суверена Република Македонија била визија за која генерации Македонци живееле, твореле, се жртвувале и се бореле. Да се...
Вести
Република Македонија слави 28 години самостојност
Република Македонија денеска одбележува 28 години од успешно спроведениот референдум во 1991 година, на кој македонските граѓани се изјаснија...
Вести
Мицкоски: Честит и вековит 8-ми Септември, нека е вечна самостојна и независна Република Македонија
Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ упати честитка по повод денешниот празник, 8 Септември Денот на независноста на Република Македонија.
-Денес...