коронавирус

Пронајдени се 15515 резултати на тема „коронавирус“
Вести

Вклучени и пациенти од Македонија: Ковид-19 поврзан со зголемена опасност од подоцнежна гастроинтестинални болести

Ковид-19 е поврзан со зголемена опасност од развој на подоцнежни гастроинтестинални нарушувања, вклучително и синдром на нервозно дебело...
Вести

Поминаа 3 години откако СЗО прогласи пандемија од Ковид-19, коронавирусот се уште меѓу луѓето, но со намален интензитет

На 11 март пред три години, Светската здравствена организација прогласи пандемија од коронавирус откако тој првично се појави во кинескиот...