њоки
Пронајдени се 9 резултати на тема „њоки“
Храна и пијалаци
ДОМАШНИ ЊОКИ во ЦРВЕН СОС! Се топат во уста!
Тука нема многу што да се прави, како што изгледа. Се варат компирите, се пасираат, се додава брашното, жолчките, малку сол и се формира...
Храна и пијалаци
Потпечени њоки со сирење: Најлесниот рецепт за превкусен ручек кој „сам се готви“
Немате многу време за готвење, но сепак сакате да уживате во убаво јадење? Овој рецепт за печени њоки со сирење е совршено решение.
Доволно...
Храна и пијалаци
НАПРАВЕТЕ ЊОКИ КАКО ИТАЛИЈАНИТЕ: Познат готвач го откри наједноставниот и најдобар рецепт
Италијанците се познати по тоа што имаат широк спектар на специјалитети од тесто, како тестенини, пица, лазањи, њоки… Секоја домаќинка...
Храна и пијалаци
Рецепт за неодоливи париски њоки
За париските њоки не ви требаат компири, само неколку состојки за свареното тесто. По готвењето, можете да ги претворите во еден од...
Храна и пијалаци
Њоки со димен свински врат
Прекрасен ручек за целото семејство
Состојки:
500 гр њоки
3 чешниња лук
100 гр спанаќ (замрзнат или свеж)
250 мл неутрална павлака за готвење
сол...
Храна и пијалаци
ВКУСНА ВЕЧЕРА КОЈА БРЗО СЕ ПРАВИ Њоки во црвен сос
Доколку немате идеја што да подготвите за вечера, ви препорачуваме њоки
Состојки:
400 гр њоки
200 мл сок од домати
две црвени пиперки
главица...
Храна и пијалаци
Во основата има ЊОКИ, а се спрема за ПОМАЛКУ од 20 минути: Лесен ручек кој ќе го засакате од прва
Спанаќот содржи неколку различни хранливи материи. Содржи многу калциум, железо и е полн со витамини од Б комплексот.
Меѓу нив се и фолатите:...
Храна и пијалаци
Печени, не варени: Меки и крцкави њоки од тава кои одлично се сложуваат со секој сос
Ако ви здосадија класичните њоки, пробајте ги без готвење, печени во тава! За да бидат однадвор крцкави, а внатре меки, доволно е само...
Храна и пијалаци
4 состојки ви се доволни за да го спремите ова вкусно јадење: Њоки со кашкавал и крем сирење
Њоките се тестенини кои можат да се направат од пченкарно брашно, сирење, презла, компири и слични состојки. Може да се послужат и како...