обичаи и верувања

Пронајдени се 8 резултати на тема „обичаи и верувања“
Вести

ДЕНЕСКА Е ВАСИЛИЦА- еве каква година не очекува доколку врне снег или е облачно, а ова никако не смеете да го направите!

Денеска е големиот празник Василица за кој има неколку обичаи. Голем број македонски семејства Василица ја празнуваат како домашна...