петок, 24. ноември 2023. Вести денес: 0
home Технологија

Шеговитата криптовалута вреди милијарди: Почнала како шега на сметка на биткоинот, а од тогаш секојдневно напредува (ВИДЕО)

Еден од основачите на Догекоин, вели дека волкавиот раст малку и го загрижува.
Шеговитата криптовалута вреди милијарди: Почнала како шега на сметка на биткоинот, а од тогаш секојдневно напредува (ВИДЕО)

Порастот на Догекоинот и другите потомоци на биткоинот е пред благодарејќи на фактот дека се сметаат за „поевтини“ во споредба со биткоинот или етериумот на пример, вели аналитичарот Дејв Чепмен.

Еден од основачите на Догекоин, вели дека волкавиот раст малку и го загрижува.

Според податоците на Коин маркетот, моменталната пазарна вредност на Догекоинот е 1,17 милијарди долари, а се тргува за 0.010360 долар по токен. За еден месец забележал раст од 400 проценти.

Што е воопшто догекоин?

Догекоин е криптовалута која настанала од мимови на кои е куче од расата Шиба Ину. Иако моменталната вредност на шеговитата криптовалута не е ништо во однос на тоа колку вреди биткоинот, се повеќе се зборува за неа, бидејќи во последно време многу користата давање на т.н. интернет бакшиш, што е некој вид на унапредување на „лајк“ опцијата.

Догекоин прв пат на се појави во 2013 година, па од тогаш неговата вредност рате, иако со брзина која дури и на оној кој воопшто не се разбира во инвестиции, во моментов не значи баш ништо.