четврток, 30. ноември 2023. Вести денес: 0
home Занимливости

Страшните предвидувања на најголемиот визионер во светот- Е.М. Николај

Страшните предвидувања на најголемиот визионер во светот- Е.М. Николај

Ако можеме да погледнеме во иднината, што ќе видиме? Визионерот Е.М. Николај е тој кој е одличен во предвидување на идните настани. Тој е модерен Нострадамус.

Николај ги предвиде немирите во Египет во 2011 година и конфликтот во Сирија, а неодамна објави книга во која се опишуваат светските настани што ќе се случат до 2050 година.

Тој тврди дека постојат неколку временски линии кои се паралелни и кои се случуваат истовремено, но дека постои една доминантна линија во времето која е “највероватна”. Токму на оваа линија Николај ги предвидува случувањата.

Според него, ова се настани кои се наоѓаат во доминантна линија на времето:

– Третата светска војна е започната, иако се уште не се нарекува така. Официјален назив ќе добие до 2020 година. Ќе има затишје во судирите кога Русија ќе и помогне на Сирија да ги уништи позициите на терористите. Тогаш терористите ќе бидат прегрупирани со помош на Западот. Кога војната ќе се прошири во Либан и Јордан, ќе дојде нејзината ескалација. Нуклеарното оружје ќе биде поставено на Блискиот Исток, но и на некои места во Европа. Ќе има уништување и сериозни економски проблеми, а многу економии ќе пропаднат до 2025 година.

– Израел ќе се обиде да го обнови Храмот на планините и да ги истера Палестинците од таа област.

– Некаде помеѓу 2025 и 2030 година ќе има пад на Католичката црква кога терористите ќе го уништат Рим.

– Конфликтите на Блискиот Исток ќе продолжат, бидејќи многу области се наоѓаат на клучните места кои ги зголемуваат апетитите, што ќе доведат негативни влијанија а насилствата ќе се шират.

– Економските проблеми во САД ќе продолжат, а преселувањето на валутата и враќањето на златниот стандард ќе дојде некаде помеѓу 2017 и 2019 година.

– Во САД околу 2030 година ќе дојде граѓанската војна и распаѓање на земјата на регионалните унии. Еден од најсилните и најдобрите унии ќе биде регионот на Нова Англија. Многу региони ќе ги имаат своите валути и сопствена армија, особено по банкрот на федералната влада во 2030 година.

– Русија ќе учествува во нов период на евроазиското просветлување во втората половина на 21 век. Ќе има културна револуција, а Русија ќе се смета за “спасител”.

– Ќе има второто раѓање на Христос во северна Турција, што ќе го предизвика почетокот на “Новото Златно доба”.

– Русија и Кина ќе станат светска безбедносна полиција.

– Мексико ќе влезе во сојуз со Кина, Канада и Русија.

Од овие геополитички предвидувања, може да се види дека Евроазијата ќе стане центар на геополитичките настани до 2050 година.

Останува да чекаме дали овие претскажувања ќе се остварат.