понеделник, 6. ноември 2023. Вести денес: 0
home Занимливости

ВИДЕО: Жестока битка за вода меѓу мечка и тигар

ВИДЕО: Жестока битка за вода меѓу мечка и тигар

Во националниот парк Тадоба во Индија неодамна се случила жестока борба за вода меѓу тигар и мечка .

Во потрага по вода мечка заедно со своите мали мечиња  се сретнала со тигар која ја бранел својата територија.

Во овој национален парк  веќе подолго време  животните на топлото време имаат мака да стигнат до вода за пиење поради тоа што тигрите ги чуваат сите водени површини.

Според надлежните во паркот  мечката се судрила со тигарот  поради својот мајчински инстинкт.

Борбата меѓу дивите животни траела околу 15 минути , мечката се смирила дури кога тигарот ја соборил на земја и и ги забил канџите во вратот.