27 април
Пронајдени се 101 резултати на тема „27 април“
Вести
Семејствата на осудените за 27 април: Не бараме милост, само бараме шанса за фер судење
Семејствата на осудените за 27ми април преку социјалните мрежи објавија писмо до граѓаните на Македонија.
-Поминаа седум години, народот...
Колумни
6 години киднапирана Македонија
Денеска минуваат точно 6 години од настанот кој го означи обидот за убиство на Македонија. Шест црни лета од 27-ми април 2017-та, денот во...
Вести
До Собранието испратен закон за амнестија на осудените за настаните од 27 април
Предлог закон за амнестија за настаните од 27 април во Собранието денеска како препорачана пратка е испратен до пратениците, информира...
Вести
АНКЕТА НА ИПИС: Огромно мнозинство граѓани сметаат дека процесот за „27 април“ е монтиран и треба да се повтори
Народот го урна случајот 27 април, само вака може да се опише последната анкета на ИПИС на тема истражување на јавно мислење „Настани...
Вести
Мицкоски: Дволичноста на Пендаровски е заради притисокот кој го вршат врз него, реалноста е дека се согласи со мене за 27 април
Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски по денешната посета на Општина Делчево одговарајќи на новинарско прашање во врска со...
Вести
АНАЛИЗА: Сака Ли Бранко Црвенковски Со 27 Април Да Го Бутне Зоран Заев Од Власт?!
Повеќе од 2 недели македонската јавност ја брануваат неколку важни политички случувања.
Првото е што ВМРО-ДПМНЕ сака да ги „воскресне“...
Вести
Попов со поддршка за граѓаните кои поради револ за неправедно осудените од 27 април деноноќно се пред Собрание
Денеска во скопски „Жена парк“, претседателот на Унијата на млади сили, Сергеј Попов од ВМРО-ДПМНЕ, ги посети граѓаните кои седат во...
Вести
Василевска:27 Април беше совршен кастинг на Вилма Русковска да смисли како да ја уцени опозицијата
Иванка Василевска, пратеничка од ВМРО-ДПМНЕ во своето гостување во емисијата „Заспиј ако можеш“ зборуваше за вчерашниот општонароден...
Вести
Илиевски: Како шило излезе вистината за 27 април, пресудата се базира еден сведок кој даде 4 различни изјави
Вистината за 27 април проби како шило, обвинението и пресудата се базираат на клучен сведок кој даде 4 изјави кои се разликуваат една...
Вести
Пред Собранието е „полно како око“: Масовен протест за поддршка на осудените уставобранители (ФОТО+ВИДЕО)
Со барање за „слобода на уставобранителите“ во 11 часот започна протестот пред Владата, а предвидено е истиот да заврши пред Собранието...
Вести
Сведоци демонтираа уште една конструкција на Нинџа: Ристовски во критичниот период на 27-ми април не бил на осмиот кат во штабот на ВМРО-ДПМНЕ
Ново рочиште – нови деманти и негирања на искажаното од страна на Александар Василевски Нинџа за случувањата на 27-ми април 2017 година.
На...
Вести
Мицкоски: 27 април е жестоко политички монтиран случај, видете кој направи влада и ќе согледате кој имал најголема корист од настаните
Народот на 27 април и неделите и месеците претходно се самоорганизираше, бројката варираше од неколку стотини до неколку илјади. Во дел...
Вести
Мицкоски ќе сведочи за „27 април“
Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски денеска ќе сведочи за настаните во Собранието на 27 април.
Во своето сведочење пред судот...
Вести
ВМРО-ДПМНЕ: Излегуваат на површина монструозните судски нарачки на Заев, случај граден на лажни искази, за кој има и награди – Русковска главен обвинител, а Кацарска уставен судија
Стручни вештаци потврдија дека случајот 27-ми април е граден врз основа на лажен исказ. Овој случај од СДСМ и Зоран Заев е брутално злоупотребен...
Вести
Нинџа не бил во штабот на ВМРО-ДПМНЕ пред настаните на 27-ми април: Вештак потврди дека омилениот сведок на Рускоска лажел
Според анализата на базните станици и мобилните телефони кои ги поседувал Александар Василевски Нинџа, станува се појасно и појасно...
Вести
Вештак со анализа на базните станици: На 27-ми април Нинџа не бил во ВМРО-ДПМНЕ во периодот кога тврди дека бил
Според анализата на базните станици и мобилните телефони кои ги поседувал Александар Василевски Нинџа, станува се појасно и појасно...
Вести
Рочиште за 27-ми април: Нарушена е доверливоста на доказите, има индиции дека е можно некој да ги фалсификувал
На денешното рочиште за т.н. организирање на настаните на 27-ми април вешто лице сведочеше за доказите за телефонски разговори кои ги...
Вести
Пратениците Митрески, Атанасов, Камберовски и Зендели потврдија дека Вељаноски седницата на „27 април“ ја водел согласно Деловникот и Уставот
Јован Митрески, Петар Атанасов, Алија Камберовски и Фадил Зендели на денешното рочиште за настаните од 27 април потврдија дека тогашниот...
Вести
И Талат Џафери „го поби“ обвинението на Рускоска за 27-ми април: Вељаноски постапувал согласно деловникот
Претседавачот со конститутивната седница по изборите на 11 декември 2016, Трајко Вељаноски постапувал согласно деловникот за работа на...
Вести
Вељановски со докази поби дел од паушалното обвинение за 27-ми април
На стартот на денешното судење за случајот 27 ми април, во кое обвинети се Трајко Вељановски, Спиро Ристоваки, Миле Јанакиевски, Владимир...