27 април
Пронајдени се 101 резултати на тема „27 април“
Вести
Укинување на пресудата и враќање на постапката бара одбраната на обвинетите за „27 април“
Укинување на пресудата и враќање на постапката пред изменет судечки совет побараа во образложението на жалбите обвинетите за упадот...
Вести
Со образложение на жалбите продолжи јавна расправа пред Апелација за пресудите за „27 април“
Обвинетите за упадот во Собранието на 27 април 2017 година и нивните адвокати денеска на вториот ден од тридневната јавна расправа пред...
Вести
Почнува јавната расправа во Апелацискиот суд Скопје за случајот 27 април
Апелацискиот суд Скопје, од денеска до петок во големата сала на Врховен суд, ќе одржи јавна седница за случајот 27 април каде обвинети...
Регион
Забраната за движење во Грција продолжена до 27 април
Привременото ограничување на движењето на граѓаните во Грција што стапи во сила на 23 март, денеска е продолжено до 27 април 2020 година.
Ова...
Вести
Дел од адвокатите за „27 април” во самоизолација, судењето закажано за 25 март
Дел од адвокатите кој ги застапуваат обвинетите за предметот организатори на „27 април”, со писмо го известиле Кривичниот суд- Скопје...
Вести
Ново рочиште за „27 април“
Во Основниот кривичен суд во Скопје денеска е закажано рочиште за судскиот процес за обвинетите за случувањата од 27 април во Собранието.
Судскиот...
Вести
Судството ја стартува кампањата на СДСМ за „режимот“: Почеток на судењето на „организаторите“ на 27 АПРИЛ
По скоро три години од настанот, денеска сосема „случајно“ во Кривичниот суд треба да стартува судењето за организаторите на “27 април”....
Вести
Уставен го отфрли поднесокот на СМК за 27 април, а собраниската амнестија за истотo не ја чепка
Уставениот суд го отфрли поднесокот на СМК за 27 април, а собраниската амнестија за истото не ја чепка. Уставен ги разгледа иницијативите...
Вести
Арсовски: Обвинението за 27 април е од политички – мотивирачки цели со цел да се оцрни одредена политичка структура од опозицијата
-Не е прва ситуација и не е прва прилика СДСМ да е таа која што обвинува и осудува за било кој случај. Нашиот став во однос на случувањата...
Хроника
Дали судот повторно предизборно заигра за власта? Одобрен обвинителниот акт за настаните во Собранието од 27 април
Дали судско-владината спрега повторно предизборно се активира? Дали судот влегува во дел од кампањата на власта, која соочена со безидејност...
Вести
Дескоска не е прва која ја призна спрегата на СДСМ со Русковска како и дека со случајот 27 април направиле пазар за да се промени името
Јавноста вчера по изјавата на министерката за правда Рената Дескоска бурно реагираше бидејќи таа директно потврди дека е во спрега...
Вести
Противуставно се казнети адвокатите во предметот „27 април“, одлучи Уставниот суд по иницијатива на адвокатите Зефиќ и Тошковски
Уставниот суд ги поништи решенијата на Кривичниот и на Апелациониот суд со кои парично беа казнети адвокатите Павлина Зефиќ и Панче...
Вести
Група граѓани ќе се соберат пред Владата во чест на луѓето кои лежат во затвор за 27 април
На денот на независноста 8-ми септември, утре во 12 часот група граѓани ќе се соберат пред Владата, со цел да порачаат дека луѓето кои упаднаа...
Вести
ВМРО-ДПМНЕ: Терористи од ИСИС добија три пати помали казни од осудените за 27-ми април
Срамота што терористи кои биде дел од ИСИС кои војувале во Ирак и Сирија добија три пати помали казни од осудените за 27-ми април, велат...
Вести
Синот на Алими: Татко ми е жртва на политички процес
Синот на осудениот за насилствата од 27 април, Абдулфета Алими, денеска одржа прес-конференција пред најавениот протест за утре.
-Ја презедовме...
Вести
Семејствата на осудените за „27 април“ поднесоа преставка до Народниот правобранител
Семејствата на дел од притворените за настаните за „27 април“ кои минатата недела беа осудени на казни затвор над 10 години, поднесоа...
Вести
Адвокатите на обвинетите за „27 април“: Осудените завршија во притвор, а гаранциите сѐ уште се на сила!
Одбраната на осудените за „27 април“ реагира дека е направен преседан со притворот, односно по објавата на пресудата сите 15-мина осудени...
Вести
Јанушев: Убијците на децата од Смилковско се на слобода, а луѓето за 27 април се прогласени за терористи
Денешната пресуда за случајот 27-ми април е резултат на политички монтиран процес, и е производ на евидентна неправда, ова денеска на...
Вести
Јанушев: Пресудите за 27-ми април се политички и израз на нервоза и тонењето на Заев
Денешната пресуда за случајот 27-ми април е резултат на политички монтиран процес, и е производ на евидентна неправда, ова денеска на...
Вести
Јане Ченто: Еден ден историјата ќе не ослободи
Осудениот на 15 години затвор за 27ми април Јане Ченто не побара да се брани од слобода. Поради како што рече тој, може повторно на некој...