дкск

Пронајдени се 124 резултати на тема „дкск“
Вести

ДКСК: Собранието да ги интензивира активностите за поголемена отчетност и транспарентност на носителите на јавни функции

Со оглед на нискиот процент на реализирани активности и мерки на акцискиот план на Стратегијата, како и на фактот дека во некои сектори...
Вести

„ДКСК се обидува да направи привид дека нешто работи, а всушност не работи ништо, јавно ги повикуваме да отворат случај за местени тендери кои ги обелоденивме преку прес конференции“

Антикорупциската комисија извесен период се обидува да направи привид дека нешто работи, а всушност ништо не работи. Постапките кои...
Вести

Стоилковски: ДКСК да испита дали сестринството на мајките на Рашковски и Пиперевалиев одлучило за 850.000 евра од Дрисла?

ДКСК мора да отвори предмет и да покаже дали крвното сродство е пресудно за бизнисмени од СДСМ да добиваат тендери во скопска Дрисла....
Вести

ДКСК ќе поведе иницијатива за кривично гонење за организирање на новогодишната прослава на плоштадот во Скопје за 2020 година

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) констатирала дека за организирање на новогодишната прослава на плоштадот во...
Вести

ДКСК ги потсети сите новоизбрани градоначалници и советници за одредбите од Законот за спречување на корупција и судирот на интереси

Државната комисија за спречување на корупција ги потсетува сите новоизбрани советници, градоначалници и функционери за одредбите...
Вести

„ЈП Лајка не демантира судир на интереси, ДКСК да поведе постапка и да утврди колку пари се испумпани со судир на интереси“

ЈП Лајка не демантира судир на интереси, ДКСК да поведе постапка, велат од ВМРО-ДПМНЕ. -УО на ЈП Лајка е полна со луѓе кои се членови на...