Трпезаријата е место за собирање на семејството, простор каде што заедно ја делиме енергијата секој ден, а сега ви откриваме мали тајни како да поставите и што да ставите на трпезариската маса.
Она што е клучно е хармонијата на семејството, дружењето. Важно да се јаде заедно, со партнер, семејство. На пример, ако еден партнер почне друга диета, неопходно е барем еднаш неделно да се јаде ист оброк со личноста со која живееме – тоа е духот на заедништво
– Трпезариската маса треба да биде блиску до кујната, ако не, доаѓа до разделување на семејството, лоша комуникација. Луѓето прават грешки кога ставаат маса под прозорецот – сè што е во близина на прозорецот излегува низ прозорецот. Одлично е да се стави едно огледало до него за да се удвои приходот.
Белиот крин секогаш треба да се вметнува во трпезаријата. Што е поентата – купувате затворено цвеќе, а како што се отвора, ја зголемува можноста за поголем приход. Белиот крин е чудо.
Многумина имаат кафеана или остров дома. Кога имаш шанк, човек мора да го посети и да влезе во него, а кога имаш остров, имаш проток на енергија – добриот проток на енергија претставува здравје и финансии. Единствениот недостаток на островот е што шпоретот не се става на островот, тоа е губење пари. Шпоретот мора да стои така што зад себе има позадина, ѕид – тоа е стабилност.