среда, 8. ноември 2023. Вести денес: 0
home Живот и стил

Тој бил најдебелиот маж во светот: Нема да верувате дека толку килограми може да има еден човек

Тој бил најдебелиот маж во светот: Нема да верувате дека толку килограми може да има еден човек

Џон Брауер Миноч страдал од дебелина уште во детството. Роден е во 1941-ва, а веќе до 1976-та тежел 442 килограми.

Кога бил однесен во болница, лекарот што се грижел за него пресметал дека Џон можеби тежел и повеќе од 635 килограми, најмногу поради акумулација на вода во телото, предизвикана од проблеми со срцето.

Тој поминал две години во болницата каде што држел строга диета и успеал да ја намали тежината на 216 килограми. Сепак, повторно вратил дел од килограмите и на денот на неговата смрт тежел над 360 килограми.