вторник, 26. март 2024. Вести денес: 0
home Живот и стил

За што најчесто се мажите љубоморни?

За што најчесто се мажите љубоморни?

Некои работи на кои мажите во врска се љубоморни не се ниту малку логични. Но, со оглед на тоа што и нив понекогаш ги мачи несигурноста, тоа воопшто не е чудно.

Еве на кои работи тие најчесто покажуваат љубомора:

  1. Социјални мрежи

Особено ако цело време сте активни на социјалните мрежи. Можат да го вознемират и пораките кои ги добивате доцна навечер, па дури и повиците иако можеби станува збор за повик од колешка која ви јавува дека нема да дојде на работа следниот ден.

  1. На вашето хоби

Ако сте максимално посветени на вашето хоби и секој момент го минувате уживајќи во него партнерот може да покаже знаци на љубомора бидејќи најверојатно ќе се чувствува отфрлен, како тие активности да го „крадат“ вашето заедничко време.

  1. На вашите пријателки

Додека некои од самиот почеток се љубоморни на времето кое го минувате со пријателите, кај други таа љубомора се појавува подоцна. Постојат и такви на кои дружењето воопшто не им смета, но одредени истражувања покажале дека партнерите се понекогаш љубоморни на луѓето со кои минувате многу време

  1. Колегите од работа

Овој вид љубомора најчесто се појавува поради непознавање на луѓето со кои работите , па често ги доживуваат како невидлива закана.