четврток, 1. февруари 2024. Вести денес: 0
home Вести

Институт за трансфузиона медицина: Стабилни резерви на крвни продукти, крводарувањето продолжува

Институт за трансфузиона медицина: Стабилни резерви на крвни продукти, крводарувањето продолжува

ЈЗУ Институт за трансфузиона медицина денеска соопшти дека резервите на крвни продукти се стабилни и оти крводарувањето продолжува.

Крводарувањето денecка ќе се спроведува во просториите на Институтот за трансфузиона медицина-Скопје и тос од 08 до 18 часот, во центрите за трансфузиона медицина во Тетово, Битола и Штип од 08 до 18 часот, во службите за трансфузиона медицина во Куманово, Велес, Кочани, Гегелија, Струмица, Прилеп, Струга Општа Болница, Гостивар и Кичево од 08 до 15 часот и Ценатрот за дарување при ДХО Даре Џамбаз од 10 до 17 часот.

Најнови вести