понеделник, 25. март 2024. Вести денес: 0
home Вести

Лажни наградни игри на социјалните мрежи, граѓаните да не наседнуваат

Лажни наградни игри на социјалните мрежи, граѓаните да не наседнуваат

На социјалната мрежа Фејсбук забележани се групи кои претставувајќи се како официјални групи на правни субјекти и државни институции во нашата земја организираат разни наградни игри и ги доведуваат во заблуда граѓаните.

-Од граѓаните бараат да ги споделат нивните лични податоци и документи (лична карта, пасош) како и нивните податоци од платежни картички, а со единствена цел искористување на нивните лични податоци за понатамошни криминални активности. Апелираме до граѓаните да не наседнуваат на измами од ваков тип и да не ги споделуваат нивните лични податоци, а МВР презема активности во склоп на своите надлежности, информираат од МВР.

Најнови вести