среда, 17. април 2024. Вести денес: 0
home Вести

Македонка која живее во Хрватска: Го ставаат градот под карантин, а не забрануваат да се излезе од него! Де проверете каде ви тече мозокот!

Македонка која живее во Хрватска: Го ставаат градот под карантин, а не забрануваат да се излезе од него! Де проверете каде ви тече мозокот!

Наташа Чермак, Македонка која живее во Хрватска, каде победата над вирусот е сосема извесна и која го живееше хрватското искуство во борбата со Ковид 19, за разлика од нашата ситуација, реагира на мерката на Владата на Спасовски и Венко Филипче за целосен полициски час во четири града, вклучувајќи го и Скопје, со сосема логичното прашање:

„Го ставаат градот под карантин, а не забрануваат да се излезе од градот! Де, проверете каде ви тече мозокот!“

И навистина, Филипче, која ви е логиката во ова?

Најнови вести