петок, 12. јануари 2024. Вести денес: 0
home Вести

Нивото на Дојранското Езеро пониско за два, а на Преспанското за еден сантиметар

Нивото на Дојранското Езеро пониско за два, а на Преспанското за еден сантиметар

Нивото на Дојранското Езеро е за два сантиметра пониско од вчера, а на Преспанското за еден сантиметар, покажуваат денешните хидролошки мерења. Сепак, водостоите на двете езера се под просекот за јули.

Според УХМР, податоци за Охридското Езеро денеска не се достапни.

Нивоата на повеќето реки, пак, не покажуваат поголеми отстапувања во однос на вчерашниот ден.

Најнови вести