четврток, 30. ноември 2023. Вести денес: 0
home Вести

Одрони на патот Кочани- Делчево: Со бебе во колата летаа во воздух 20 метри, само Господ ги чуваше (ФОТО)

Одрони на патот Кочани- Делчево: Со бебе во колата летаа во воздух 20 метри, само Господ ги чуваше (ФОТО)

Одрони синоќа создадоа големи проблеми за учесниците во сообраќајот на патниот правец Кочани- Делчево. Возачи кои синоќа доцна се враќаа од Скопје кон Делчево алармираа за одрони кај селото Истибања. Според нивните информации одроните за малку ќе предизвикале и катастрофа, бидејки од нив настрадало возило во кое се возело бебе.

-На патот околу 22:55 часот беше вистински хаос, карпи и ситни камчиња имаше насекаде по патот. Одрон падна врз бел автомобил и го исфрли настрана. Човек со мотор беше исто така исфрлен. Додека траеше застојот, еден возач возејки не ги виде карпите, помина преку нив и лебдеше во воздух 20 метри. Со бебе во колата само Господ ги чуваше, сведочат возачи.

Додека траел застојот, виделе се што се случува и за среќа се завршило без жртви.

Учесниците во сообраќајот ги известиле надлежните од ЈП „Македонија“ пат кои веќе би требало да се на терен и да работат на расчистување на одроните.

Фото: ФБ група- Ѕид на сообраќајниот срам

Најнови вести