четврток, 9. ноември 2023. Вести денес: 0
home Вести

Реката кај Косоврасти излегла од своето корито, патот исчистен и повторно прооден

Реката кај Косоврасти излегла од своето корито, патот исчистен и повторно прооден
миа

Од големите врнежи во атарот на село Долно Косоврасти реката којашто доаѓа од атарот на село Горно Косоврасти, во Општина Дебар, излегла од своето корито и го поплавила патот и околината околу со вода и земјена и камена лава/кал. Патот е исчистен по брзата интервенција со булдожер од „Кнауф Дебар“ и со приватни камиони, по што коритото на реката е исчистено и патот е повторно прооден, известуваат од Центарот за управување со кризи (ЦУК).

Од ЦУК за МИА информираат дека од обилните врнежи дожд што ја зафатија Општината Дебар и околината има поплавено неколку подруми во населбата „Венес 2“ и во другиот дел од градот каде што на терен се излезени екипи од ЈП „Стандард“ и пожарникарите од ТППЕ Дебар, но немало некои поголеми материјални штети.

Најнови вести