недела, 12. ноември 2023. Вести денес: 0
home Вести

Седница на Државната комисија за спречување корупција

Седница на Државната комисија за спречување корупција

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) денеска преку зум платформата ќе ја одржи 90-та седница.

На дневен ред се избор на заменик-претседател на Државната комисија за спречување на корупцијата и изменување и дополнување на Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси 2021-2025.

Членовите на Антикорупциската комисија ќе постапуваат по конкретни предмети и по предмети оформени по пријави од укажувачи согласно Законот за заштита на укажувачите.

Најнови вести