вторник, 7. ноември 2023. Вести денес: 0
home Вести

Снег и ледена ноќ во Македонија – ова се температурите вечерва, еве до колку ќе паднат во следните денови

Снег и ледена ноќ во Македонија – ова се температурите вечерва, еве до колку ќе паднат во следните денови

Ова се температурите вечерва низ Македонија. Речиси секаде вее снег, се е бело, а темпeратурите се длабоко под нула.

Овој поларен бран својот максимум ќе го достигне токму во четврток кога стартува климатолошката пролет.

Поради разведрувањето на повеќе места кое ќе се случи ноќта среда кон четврток ќе услови невообичаено ниски и сибирски температури на воздухот кој на многу места ќе се спуштат под -10 степени и истите во четврток наутро ќе се спуштат во интервалот од -17 до -8 степени додека на некои места истите е можно да се спуштат дури до околу -20 степени додека на високите планини и под -20 степени.

Поради ваквата ситуација и тоа како ќе има појава на голомразица па така на возачите им препорачуваме КРАЈНО ВНИМАТЕЛНО да управуваат со своите возила со цел да не дојде до некоја несакана ситуација.

Најнови вести