петок, 1. декември 2023. Вести денес: 0
home Вести

Во чест на Ванчо Петрушевски: Се организира мини олимпијада во риболов со 5 спортски риболовни дисциплини

Во чест на Ванчо Петрушевски: Се организира мини олимпијада во риболов со 5 спортски риболовни дисциплини

Во чест на страствениот риболовец и доаејен на македонска глума Ванчо Петрушевски, во септември за првпат во Македонија ќе се организира Мини олимпијада во риболов со 5 спортски риболовни дисциплини.

-Се крчка мини рибарска олимпијада во риболов. Во септември за првпат во Македонија се организира Мини олимпијада во риболов со 5 спортски риболовни дисциплини во чест на страствениот риболовец и Доаејен на македонска глума Ванчо Петрушевски. Ќе бидат застапени повеќе спортски риболовни дисциплини: крап;пливка;мушица;спин и натпревар во подготвување на рибна чорба. Бистро!

Најнови вести