четврток, 30. ноември 2023. Вести денес: 0
home Вести

Водостојот на повеќето реки под априлскиот просек

Водостојот на повеќето реки под априлскиот просек

Намалување на водостоите во однос на вчерашниот ден бележат речиси сите реки во земјава. Според најновите хидролошки мерења, Крива Река кај Крива Паланка и Струмица кај Ново Село и натаму се преполовени во споредба со просекот за април, а нивото на Дрим е трипати пониско.

Кај езерата, ситуацијата е речиси непроменета од вчера. Преспанското и Дојранското се со ист водостој, додека Охридското бележи пораст за еден сантиметар иако, сепак, е за четири сантиметри под априлскиот просек.

Како што информира УХМР, водостојот на Преспанско Езеро е осум сантиметри над апсолутниот минимум.

Најнови вести