четврток, 7. март 2024. Вести денес: 0
home Вести

Зголемени нивоата на Дрим и Бабуна, Сатеска шест пати под просекот

Зголемени нивоата на Дрим и Бабуна, Сатеска шест пати под просекот

Врнежите што деновиве ја зафатија земјава предизвикаа извесни промени во хидролошкјата состојба. Некои реки бележат зголемувања на водостоите, а повеќето се во рамки на просекот што досега не беше случај.

Според УХМР, Бабуна кај Богомила покажува двојно покачување, а повисоко ниво за 40-на сантиметри бележи и Црн Дрим.

Сатеска и натаму останува со драстично намалено ниво, за нешто повеќе од шест пати во однос на просекот.

Кај езерата не се забележани поголеми промени.

Најнови вести