петок, 8. март 2024. Вести денес: 0
home Вести

Зголемено нивото на Дојранско Езеро, реките во рамки на мартовскиот просек

Зголемено нивото на Дојранско Езеро, реките во рамки на мартовскиот просек

Нивоата на повеќето реки во земјава се околу просекот за март. Речиси двојно пониски се само на Сатеска кај Ботун и на Лепенец кај Скопје.

Според денешните хидролошки мерења, извесни покачување се забележани на Вардар кај Демир Капија, Пчиња кај Пелинце и Струмица кај Ново Село.

Зголемување на нивото е измерено и на Дојранското, како и на Охридското Езеро, додека Преспанското покажува налаување.

Најнови вести