вторник, 7. ноември 2023. Вести денес: 0
home Вести

Зголемено нивото на реките, езерата во рамки на просекот

Зголемено нивото на реките, езерата во рамки на просекот

Зголемено ниво на реките во однос на просекот за март се бележи денеска во Македонија.

Податоците на Управата за хидрометеоролошки работи покажуваат дека намалени водостои има само на Крива Река кај Крива Паланка и на Ботун кај Сатеска.

Водостоите на Охридското, Препанското и Дојранското Езеро, според денешните мерења, се во рамки на просекот.

Најнови вести