вторник, 14. ноември 2023. Вести денес: 0
home Општини

Дијаспората од Делчево иницира хуманитарна акција за помош на делчевчани

Дијаспората од Делчево иницира хуманитарна акција за помош на делчевчани

Повеќемина претставници на делчевската дијаспора започнаа иницијатива за хуманитарна помош на најпогодени граѓани на Делчево од негативните ефекти на вонредната состојба која е прогласена како последица од се позагрижувачките информации поврзани со пандемијата на Ковит 19 вирусот.

Акцијата ќе се реализира од страна на здружението Меѓународен центар на Македонската дијаспора “Нова Зора” од Делчево со највисоко ниво на претпазливост за запазување на препораките на здравствените власти, а ќе бидат таргетирани граѓани од социјално ранливи категории кои се најпогодени од негативните ефекти на кризата.

Целиот апел за помош и начинот на кој можете да помогнете, ви ги пренесуваме дирекно од нивната објава: