вторник, 7. ноември 2023. Вести денес: 0
home Општини

Хуманитарен концерт „Разиграни ноти“ во Кичево

Хуманитарен концерт „Разиграни ноти“ во Кичево

Клубот на млади при Црвениот крст на Република Македонија-Општинска организација Кичево во соработка со основните и средното училиште од оваа општина вечерва организираше хуманитарен концерт „Разиграни ноти“.

– Настанот, кој се одржа вечерва во Домот за култура „Кочо Рацин“ имаше за цел собирање финансиски средства за помош на социјално загрозено семејство од село Манастирско Доленци, рече Ивана Лазеска од Црвениот крст Кичево.

На хуманитарниот концерт учествуваа учениците од основните училишта „Санде Штерјоски“, „Владимир Полежиноски“, „Кузман Јосифовски-Питу“ ,„Христо Узунов“ и ученици од средното училиште „Мирко Милески“. Сите учесници на вечерашниот концерт со купениот билет станаа донатори за загрозеното семејство.

(Миа)