сабота, 30. декември 2023. Вести денес: 0
home Скопје

Пристигнаа четирите шимпанза од Холандија во Зоо Скопје- Коко е повторно дома (ФОТО)

Пристигнаа четирите шимпанза од Холандија во Зоо Скопје- Коко е повторно дома (ФОТО)

Шимпанзото Коко, кој 10 години беше на ресоцијализација во Холандија, се врати во Зоолошката градина во Скопје. Со него, се донесени уште три шимпанза.

-Пристигнаа четирите шимпанза од Холандија. Коко е повторно дома.
Со стручен тим од AAP Animal Advocasy and Protection- организација која спасува илјадници животни и каде што престојуваа Коко, Мими, Роси и Хјасл, денеска рано наутро, шимпанзата беа пренесени во новото живеалиште. Моментално се во карантинскиот дел, каде што треба да се адаптираат, заедно со своите чувари од Холандија. Шимпанзата ќе имаат огромно живеалиште со внатрешен и надворешен дел, збогатен со многу реквизити. За нив ќе се грижат четири ЗОО негуватели, а после одморот и адаптацијата, нашите вработени кои го испратија Коко пред 10 години ќе одат да се поздрават со стариот другар.